dilluns, 24 de febrer del 2020

El 4rt congrés de l'HDP no dona cap mostra d'esgotament malgrat la repressió i reforça la resiliènciaEl quart congrés de l’Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) va reunir-se a Ankara el 23 de febrer. En una enorme demostració de força milers de delegades i delegats van omplir el recinte en un clima de resiliència malgrat els embats del govern islamista. Pervin Buldan, en el càrrec des de febrer de 2018, fou reelegida com a co presidenta i Mithat Sancar com a nou co president. Sancar va realitzar el seu discurs parcialment en àrab en una mostra més de la visió plurinacional dels pobles de Turquia que defensa el partit demòcrata. Sancar substitueix a Sezai Temeli, d’ètnia turca. En el seu discurs inaugural en el càrrec Sancar va reclamar que es reprenguin les converses de pau entre el govern turc i el PKK. Per propostes similars diversos polítics kurds han estat encausats i condemnats per col·laboració amb grup armat.


                                                            Buldan i Sancar en ser escollits

 Aquest ha estat el congrés amb major representació internacional de l’HDP. Tant de les delegacions que la formació té a l’exili europeu, australià i al Nord d’Àfrica com de partits del Pròxim Orient, Àfrica i Europa amb els que l’HDP ha establert relacions de fraternitat i han obtingut recents victòries. En aquest darrer cas va destacar el Sinn Féin i la presidenta de l’Aliança Lliure Europea.
Danses entre el públic, cants i discursos de persistència van marcar un clima festiu per fer front a la brutal repressió d’Erdogan qui manté una desena de diputades i diputats a presó. De fet, a la sortida de l’esdeveniment una desena de militants pro kurds van ser arrestats per la policia del govern islamista.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada