dijous, 11 de juny del 2020

L’Iran penja a la forca, secretament, el pres polític kurd Hedayat Abdollahpour a la presó d’Urmia

El pare del pres polític kurd Hedayat Abdollahpour, ha informat que el seu fill va ser executat fa 20 dies. Ni la seva família ni el seu advocat no van ser informats de l'execució i no van rebre l'habitual "última visita". Segons grups de drets humans, el cos d'Abdollahpour no va ser cedit a la seva família i va ser enterrat en un lloc desconegut.

Hedayat Abdollahpour, que estava des de la presó central a Urmia, província de l'Azerbaidjan Occidental des del 2017, va ser traslladat a un lloc no revelat el 9 de maig de 2020. La seva família va cercar informació sobre el seu destí i el seu lloc en diverses entitats oficials, inclosa la presó central d'Urmia, el Centre per a la Implementació de Sentències a Urmia, les fiscals a Urmia i Oshnavieh, també a la província de l'Azerbaidjan Occidental, i les oficines de la ministeri d’intel·ligència i la unitat d’intel·ligència de les Guàrdies Revolucionàries a Urmia. Tanmateix, aquests organismes oficials s’han negat a proporcionar-los cap informació.

El fiscal iranià d’Urmia en to de sorna va dir: “Quan el ministeri d’intel·ligència i els guàrdies revolucionaris no us diuen on és el vostre familiar, és millor que us referiu al cementiri”. Hedayat Abdollahpour va ser detingut juntament amb desenes d'altres persones el 15 de juny de 2016 després d'un xoc al seu poble de Qarah Soqol, a Oshnavieh.

El xoc es va produir entre el Partit Demòcrata del Kurdistan Iranià o Partiya Demokrat a Kurdistana Îranê / Hîzbî Dêmukratî Kurdistanî Êran (PDKI, HDKA) i l’IRGC (Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica), declarat grup terrorista pels EUA. Els arrestats eren sospitosos de donar suport al grup kurd.Després de la seva detenció va ser objecte de tortures greus i va ser condemnat a l’execució després d’un judici injust per “enemistat amb Déu” el febrer de 2017 per la 2a oficina del Tribunal Revolucionari d’Urmia. Hedayat estava casat i van tenir dos fills, Sirvan i Kurdistan. No hi ha precedents que el règim iranià pengi i enterri els presos polítics en secret.La llei iraniana exigeix ​​a les autoritats que informin els advocats de l’execució programada dels seus clients amb 48 hores d’antelació i concedeixen a les famílies el dret de visitar els seus éssers estimats per última vegada. Tanmateix, a la pràctica, les autoritats tenen un historial de l'execució en secret de membres de grups minoritaris ètnics després de transferir-los a llocs desconeguts i de negar-se a revelar la seva sort i el seu lloc durant mesos o fins i tot anys.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada