dissabte, 13 de juny del 2020

Selahattin Demirtaş: HDP no és la crossa de l'esquerra turca


El dirigent i pres polític kurd, Selahattin Demirtaş, ha emès un missatge des de la presó on especifica que el suport puntual als partits de l'esquerra turca i opositors a Erdogan (CHP, İYİ Parti) no pot ser entès com un xec en blanc. Un mal menor no deixa de ser mal. Demirtaş ha aclarit des de la presó d'Edirne que era falsa la notícia de l'entrada del seu partit a l'anomenada Aliança nacional (Millet İttifakının) promoguda per aquests partits per tal d'aturar l'autoritarisme d'Erdogan.

Segons el pres de l'Halkların Demokratik Partisi: "Els nostres responsables del partit demanen una aliança constant de la democràcia al més alt nivell, però aquesta crida es distorsiona de manera persistent. Per tant, és útil expressar-ho amb claredat. L'HDP no ha fet cap aliança amb el CHP ni amb el Partit IYI de cap manera, ni oberta ni secreta. En algunes àrees metropolitanes tan importants, s'ha decidit donar suport unilateralment als candidats del CHP per tal de millorar la democràcia.

A tots els districtes electorals restants, va entrar a la carrera electoral de HDP contra tots els partits, inclòs el CHP i el partit İYİ, amb els seus propis candidats. HDP no forma part de l'Aliança Nacional.La crida de HDP a una aliança per a la democràcia no és una cooperació electoral, sinó una crida a una raó comuna per crear un futur brillant al voltant dels principis democràtics.

L’HDP, recorda Demirtaş, té en un dels seus eixos centrals la qüestió kurda i els partits referits no només la ignoren sinó que sovint s'alineen a la dreta turca.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada