dimecres, 17 de juny del 2020

Turquia inicia la invasió terrestre del Kurdistan iraquià després de bombardejar-lo

Amb aquesta invasió Turquia està operant simultàniament invasions a l'Iraq, el nord-oest de Síria, el nord-est de Síria i Líbia. L'exèrcit turc ha iniciat una operació aèria i terrestre contra els militants kurds del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) al nord de l'Iraq, qualificant d'acte d'autodefensa l'eliminació dels «terroristes» de la zona.
Crida Operació Tiger-Claw, la incursió involucra comandaments turcs recolzats per avions de guerra, helicòpters i avions teledirigits armats. El Ministeri de Defensa va dir el dimecres que els seus avions havien aconseguit objectius kurds a la regió Haftanin de nord de l'Iraq, i que les tropes ja estaven en terra. Com a mínim van impactar 150 bombes i es desconeix el nombre de persones kurdes mortes.

En una declaració publicada a Twitter, l'exèrcit de Turquia va descriure l'atac com «legítima defensa» contra les forces de l'PKK. L'exèrcit turc va compartir un vídeo del seu centre de comandament, que inclou imatges del que semblen ser avions teledirigits operant en l'àrea objectiu. També van afirmar que l'operació ha estat un èxit fins ara, però encara no han revelat si s'han produït baixes en alguna de les parts.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada