dijous, 3 de febrer del 2022

9 morts en desenes d'atacs aeris turcs contra el Kurdistan de Síria i el de l'Iraq

En un atac militar turc complet contra diferents zones del nord de l'Iraq i el nord-est de Síria, nou persones van morir dimarts a la nit. A Sinjar (Shengal), al nord de l'Iraq, les Yekîneyên Berxwedana Şengalê (YBŞ, Unitats de Resistència de Sinjar) van anunciar que un total de 21 objectius van ser colpejats en atacs aeris turcs entre les 22:00 de dimarts i les 3 de la matinada de dimecres, i tres civils van morir en els atacs. YBŞ és una força d'autodefensa yezidi establerta durant els atacs de l'Estat Islàmic (IS) a la regió yezidi de Sinjar el 2014.

Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) , la força armada de l'Administració Autònoma del Nord i l'Est de Síria (AANES), van dir en un comunicat de premsa que una central elèctrica prop de la ciutat de Dêrik va ser colpejada en atacs aeris turcs dimarts a la nit. Van matar quatre combatents i van ferir cinc treballadors de la central elèctrica.

Abans, l'administració del camp de refugiats de Maxmur al Kurdistan iraquià havia anunciat que dos agents de seguretat del campament van morir en els atacs aeris turcs. El camp, construït per l'Alt Comissionat de les Nacions Unides (ONU) per als Refugiats, acull milers de refugiats kurds de Turquia que havien estat desplaçats durant les operacions militars turques que van implicar l'evacuació forçada i la destrucció de centenars de pobles de les províncies de majoria kurda de Turquia. L'oficina de l'ONU a l'Iraq va dir: "Després dels atacs aeris a Ninewa amb víctimes civils reportades, reiterem que la sobirania i la integritat territorial iraquianes s'han de respectar en tot moment. Les poblacions locals s'han de protegir, les disputes s'han de resoldre mitjançant el diàleg i la cooperació".


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada