diumenge, 12 de juny del 2022

2n congrés del moviment feminista kurd a Europa TekoJINTekoJIN va iniciar el seu 2n Congrés de Dones Joves l'11 de juny a la Universitat Goethe de Frankfurt, Alemanya. Dones joves kurdes i internacionalistes d'arreu d'Europa van assistir al congrés vestides amb vestits culturals. La sala universitària on es va celebrar el congrés estava decorada amb fotografies de màrtirs, banderes de TekoJIN, JXK i cartells del líder del poble kurd Abdullah Ocalan.

El paper de les dones, especialment les dones joves, en la lluita revolucionària durant anys del poble kurd, en la institució del confederalisme democràtic i en la creació d'un món socialment lliure ecològicament, ha estat destacat. Al congrés de dones joves, les dones joves estan discutint que només quan estiguin organitzades poden oposar-se a l'enemic feixista i crear un Kurdistan lliure contra l'ocupació feixista. Per això: "Gosar-se a somiar és atrevir-se a ser lliure". Organitzen el seu congrés amb aquest lema. El congrés destaca que les dones joves s'han d'organitzar per respondre als atacs contra les dones i els pobles kurds.

El moviment de dones joves va iniciar el seu congrés amb un minut de silenci. TekoJIN i TJK-E van començar el seu congrés amb un discurs d'obertura. Durant el congrés es va parlar del procés polític i s'elaborà un pla per al proper procés. Les dones joves afirmen que s'han d'organitzar a Europa per lluitar per la llibertat física d'Apo (Öçalan) i el paradigma de llibertat creat.


Què és TekoJIN?

Les dones joves kurdes i internacionalistes que viuen a Europa van establir el Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer (Moviment de dones joves en lluita), acrònim Teko-JIN el 8 de juliol de 2020. El comitè, inicialment format per unes 15 dones joves va declarar en el seu inici: "La guerra entre el sistema democràtic i capitalista es lluita per derrotar el genocidi cultural i físic que s'està duent a terme en la persona del president Apo [Abdullah Ocalan], contra tot el poble kurd. La cultura, la història, la memòria i la socialitat es volen destruir sobretot en la persona de les dones. En la personalitat dels joves, que són les forces líders de la societat amb la seva energia, la societat és condemnada a podrir-se, la societat és destruïda per agents i drogues. La societat hauria de lluitar contra totes les polítiques de destrucció de la modernitat capitalista a l'estil de la guerra popular revolucionària".

El comunicat afegeix: “No acceptem la vida falsa que ens imposa, com a dones joves, com a kurds, com a dones i internacionalistes que vivim a la diàspora, el centre del capitalisme. Ens estem organitzant contra això. En el marc del paradigma del president Apo, declarem la fundació deTevgera Jinên Ciwanên Tekoşer, Teko-JIN."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada