diumenge, 12 de juny del 2022

Mohammed Fawaz, diputat sirià: "està duent a terme un canvi demogràfic a Efrin des del 2018"


Mohammed Fawaz, un membre del parlament sirià que representa Alep, va dir divendres que Ankara està duent a terme un canvi demogràfic a Efrîn des del 2018. “Des del principi [de la invasió], Erdogan va treballar per netejar les zones i fer un canvi demogràfic a les zones limítrofes, especialment a la ciutat d'Efrîn. Vaig presenciar l'atac d'Erdogan a la zona amb armes pesades i com la gent d'aquesta zona estava sent desplaçada".

La ciutat d'Efrîn, a la província d'Alep, estava molt poblada per kurds abans de ser envaïda per Turquia i els seus representants sirians el març de 2018. Des d'aleshores, àrabs i turkmens d'altres parts de Síria s'han traslladat a la ciutat i centenars de milers de kurds s'han traslladat. desplaçat a la propera Tal Rifaat. Un informe publicat recentment per l'organització Syrians for Truth and Justice (STJ) va revelar un canvi demogràfic forçat.

El diputat va afirmar que Turquia ha transferit la propietat de les cases i la terra als membres de les seves forces delegades. “L'objectiu és provocar un canvi demogràfic a Efrîn, que solia estar poblat majoritàriament pels nostres germans kurds. Tanmateix, això no durarà molt de temps". Bassam Alahmad, cofundador i director executiu de STJ va dir dilluns a Rudaw que després de la invasió d'Efrîn, "desenes de milers de combatents de l'oposició i les seves famílies es van traslladar. Això s'afegeix a desenes de milers de civils [que es van traslladar a Efrîn]", va dir, i va afegir que aquestes persones s'han establert a diferents parts d'Efrîn.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada