dimarts, 21 de juny del 2022

L'Iran executa en secret un altre pres polític nacionalista kurd


L'Iran ha assassinat a la presó d'Orumiyeh, en secret, el pres polític kurd Firouz Musalou el 20 de juny sense informar-ne el seu advocat i la seva família. El pres polític va ser traslladat d'aïllament a un lloc desconegut el 19 de juny per ser assassinat. L'Agència de Notícies Fars també va publicar un informe la nit del 20 de juny que citava les relacions públiques del poder judicial de la província de l'Azerbaidjan Occidental, sense esmentar la identitat del presoner polític.

L'agència va dir: "Aquesta persona va matar a trets dos guàrdies fronterers de la República Islàmica de l'Iran i va ferir tres després d'haver-los atacat. Després que es va arxivar un cas a la justícia i s'ha fet un judici al jutjat, es va emetre un escrit d'acusació i, posteriorment, es va dictar condemna a mort. La sentència es va confirmar al Tribunal Suprem i es va dur a terme l'execució”.

Després de 33 mesos de detenció temporal, el març de 2022, la Secció 2 del Tribunal Revolucionari Islàmic d'Orumiyeh va condemnar Musalou a la pena de mort per l'acusació de "insurrecció armada" (baghi) per pertinença al Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Musalou havia rebut una carta de salconduit del Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC), declarat terrorista per diversos estats, després de diversos anys de pertinença al PKK i es va presentar a l'oficina de l'IRGC a Sardasht, província de l'Azerbaidjan Occidental, l'11 de juliol de 2019.

Els funcionaris de l'IRGC havien dit a la seva família que el seu fill seria alliberat després d'uns dies d'interrogatori, però va ser traslladat al centre de detenció de l'Organització d'Intel·ligència de l'IRGC a Orumiyeh, interrogat i torturat.

L'1 de gener de 2020, després de cinc mesos i 20 dies d'interrogatori al centre de detenció de l'Organització d'Intel·ligència dels IRGC, va ser empresonat a la presó central d'Orumiyeh. Musalou prové del districte de Qatur de Khoy, província occidental de l'Azerbaidjan.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada