divendres, 10 de juny del 2022

Obertes les inscripcions per les Brigades de Treball a RojavaFa deu anys, el 19 de juliol de 2012, el poble de Rojava, al nord-est de Síria, va decidir prendre el poder i alliberar la seva terra per construir una societat basada en els valors de la democràcia, l’ecologia i l’alliberament de les dones. En una zona on s’ha lliurat una guerra durant dècades, aquesta revolució es va convertir en una llum d’esperança per a una vida alternativa al marge del sistema estatal i la seva opressió i violència. Des de llavors, la Revolució ha estat constantment amenaçada, principalment per l’Estat turc, i recolzat per les forces imperialistes. La guerra de l’exèrcit turc i la col·laboració del PDK (una potència important al KRG) contra el moviment de llibertat kurda a les muntanyes ha arribat al seu nivell més alt, amb l’ús extensiu de gasos químics i atacs de drons diàriament. Rojava s’enfronta cada dia a atacs d’artilleria i atacs amb drons, mentre Turquia anuncia la propera invasió del nostre territori per les seves forces i mercenaris gihadistes, com ja van fer a Efrîn, Serêkaniyê i Girê Spî.

L’objectiu dels nostres enemics no és només ocupar Rojava, sinó destruir el moviment d’alliberament kurd i destruir l’esperança d’una vida alternativa, la idea del socialisme al segle XXI. I així fer-nos acceptar que no hi ha cap altra vida que l’explotació i l’opressió capitalista; que no hi ha autodeterminació del poble si no es juga amb les seves regles. Així que no és només un atac contra el poble kurd i el poble de Rojava, sinó contra tota la gent que creu que un altre món és possible. És un atac per destruir la nostra esperança. Per aconseguir-ho, els nostres enemics intenten aïllar-nos els uns dels altres, separar les nostres lluites, i la mateixa Rojava ha estat sotmesa a un embargament des de fa gairebé deu anys, amb tots els països fronterers construint murs al voltant del territori per aïllar-nos de la resta del món.La nostra resposta ha de ser l’internacionalisme. Només amb la germandat i sororitat dels pobles, amb la solidaritat internacional, amb l’autonomia democràtica, amb l’alliberament de les dones i amb la nostra terra i la seva ecologia, podrem defensar aquesta revolució i serem capaços de trencar l’aïllament que s’ha construït i segueix avui dia sobre Rojava. Avui, amb l’anunci de Turquia d’una nova invasió, és més important que mai mantenir-se units com a internacionalistes per defensar els èxits de la Revolució. En una època de crisi climàtica, guerra i genocidi, és la nostra responsabilitat defensar aquests valors. Us cridem a vosaltres, demòcrates, socialistes, revolucionàries, internacionalistes i cercadores de la veritat de tot el món a venir a Rojava com a part de les Brigades de Treball per defensar la Revolució i connectar les nostres lluites entre sí. Per construir una vida comunitària lliure. Juntes defensarem Rojava i farem de l´aniversari de la Revolució l´any en què portarem la Revolució a la seva victòria.

Hem preparat un programa de 21 dies on coneixeràs Rojava i els seus llocs importants i significatius, veuràs diferents tipus de tallers i educacions, posaràs en pràctica la solidaritat treballant en cooperatives i pobles locals i trencaràs l’embargament econòmic i polític sobre Rojava! La Brigada tindrà lloc del 13 de juliol al 6 d’agost. Per inscriure’t escriu un correu electrònic fins al 30 de juny a Rojavavolunteers@riseup.net.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada