divendres, 21 d’abril del 2023

5ª Conferència de l'Administració Autonòmica Democràtica yezidi a Şengal (Kurdistan de l'Iraq)

Amb l'objectiu de debatre el sistema intern i reconstruir l'estructura de l'Administració autonòmica yezidi de Şengal, el 15 d'abril es va desenvolupar la Cinquena Conferència de l'Administració Autonòmica Democràtica a Şengal.

A la conferència, que se celebrarà al districte de Sinuni, participaran representants de les institucions i centres de l'Administració autònoma, clergues, forces i partits polítics de Şengal, 350 delegats i 100 convidats de la plana de Nínive, Sulaymaniyah, Bagdad i Europa. La conferència, que s'allargarà durant un dia, va començar donant la benvinguda als convidats i recordant els màrtirs de Şengal, després el copresident del Consell Executiu de Şengal, Hesso Ibrahim, va pronunciar el discurs d'obertura de la conferència.

Hesso Ibrahim va confirmar que des de la quarta conferència fins a la nova conferència es va presentar una gran lluita per protegir i desenvolupar l'Administració autònoma, i va dir: "En les etapes passades, moltes persones honorables, cadascuna de les quals era com les roques del Şengal. Muntanyes, van ser atacades per l'enemic. L'enemic va apuntar al lideratge i l'administració de la comunitat yezidi, Saeed Hassan, i al copresident del Consell Executiu de Şengal, Marwan Badl (Dijwar Fakir).

I Ibrahim va continuar: "Amb aquests atacs, volien trencar la voluntat de la comunitat yazidita, i després d'aquests atacs, l'enemic va atacar el camarada Anwar i el camarada Azad, i a l'Assemblea Popular Sununi, el camarada Ibrahim i el nen yezidi Salah van ser morts, i recentment el líder yezidi Bir Jakko i Aker Jafri es van unir al comboi de màrtirs, com també el comandant Sherzad, un dels fundadors d'Asayîşa Êzidxanê, al comboi de màrtirs, i recordem a tots aquells companys que van participar en la quarta conferència i saludar la seva memòria.

Hesso Ibrahim va cridar l'atenció sobre l'acord del 9 d'octubre, que es va signar en cooperació amb l'estat turc, el Partit Democràtic del Kurdistan i el govern d'Al-Kazemi, i va continuar: “Per una decisió en nom de llei, van voler imposar aquesta decisió. sobre nosaltres, i sobre aquesta base hi va haver molts atacs, i les mares van plantar-se Dones, gent gran, tota la comunitat yezidi i el poble àrab per bloquejar el camí a aquest acord.

En la conclusió de la seva intervenció, Hesso Ibrahim va afirmar que el sistema d'Administració Autònoma de Şengal va aconseguir molt treball i lluita, i va acabar la seva intervenció dient: “Hem reviscut l'Administració Autonòmica fins avui, i després d'avui també ho farem. reviure-la, i amb la convocatòria d'aquesta conferència, volem reforçar el nostre lideratge i fer nous i forts passos, amb el cap de l'any yezidi i l'inici del nou any, seguirem la nostra fe fins al darrer alè, i cap de nosaltres deixarà de treballar en aquest camí".

Per a saber-ne més: Qui són els yezidi?

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada