dijous, 27 d’abril del 2023

Naib Askari, pres polític kurd ha estat condemnat a mort per segona vegada

Naib Askari, pres polític del poble kurd de Warmi (Warmee), per segona vegada pel Tribunal Islàmic Regional de la ciutat, va ser acusat de ser membre d'un dels partits kurds contra el règim d'Iran (Partiya Demokrat a Kurdistana Îranê , PDKI, Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran), va ser condemnat a mort. Segons informa "Kurdpa", dissabte 19, la sentència es va declarar protectora dels presos polítics.
Nib Askari, va ser arrestat el 2019 i després de tres mesos empresonat a Turme, va ser enviat a la presó central del règim. 

Segons l'informe del Kurdistan, va ser condemnat acusat de pertinença a un dels partits kurds contra el règim iranià, a la penade mort. El pres polític té malaltia renal i malgrat la decisió dels metges de tractar fora de la presó, encara ha estat descartat perquè els funcionaris de presons de l'oposició puguin accedir als serveis de medicina desintegrats.


Els presos polítics a la presó de Warmee, en protesta per la decisió dels funcionaris de presons de traslladar els presos a la presó de seguretat, van dur a terme una protesta i Askari amb dos presos polítics kurds anomenats Kayhan Mukarm i Nibb Hajizada, han estat acusats de destruir part la presó i vícitmes d'una sentència de mort, en el cas d'Askari la segona.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada