dimarts, 4 d’abril del 2023

Turquia inicia un procés judicial contra 20 periodistes de la minoria nacional kurda

El fiscal general de Diyarbakir acaba de tancar la investigació oberta fa més de nou mesos contra 22 persones, entre elles 20 periodistes. La fiscalia de Diyarbakir (en kurd Amed) va completar la investigació en què 22 persones, entre elles 20 periodistes kurds, van ser arrestades el juny de 2022. 16 dels treballadors de la premsa van ser detinguts després d'una setmana sota custòdia policial.

Els 20 periodistes, un cuiner i un entrevistat estan acusats de "pertànyer a una organització terrorista". La Fiscalia General de Diyarbakir (en kurd Amed) acaba de tancar la investigació emetent un escrit d'acusació enviat al Tribunal Penal de Diyarbakir (en kurd Amed). Després de revisar l'escrit d'acusació, el tribunal haurà de decidir en un termini de 15 dies si l'accepta o no. Si hi està d'acord, fixarà una data per a l'inici del judici.

Entre els periodistes kurds detinguts el 16 de juny de 2022 hi ha Safiye Alagaş, editora de l'agència de notícies per a dones JinNews, Serdar Altan, copresident de l'associació de periodistes Dicle-Firat (DFG), Aziz Oruç, redactor en cap de Mezopotamya (MA), agència de notícies, Mehmet Ali Ertaş i Zeynel Abidin Bulut, editors del diari Xwebûn. 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada