diumenge, 8 de juny del 2014

La guerrilla kurda a Turquia reapareix per venjar la mort dels 2 manifestantsDesprés de mesos sense inactivitat les les unitats de les Hêzên Parastina Gel (HPG) o Forces de Defensa Popular, guerrilla kurda a Turquia, ha tornat aquesta nit a fer una acció ofensiva. Un lloc de la policia turca a Ovacik (Dersim) ha estat atacat per una columna de les HPG en resposta a la mort de dos manifestants kurds hores abans. En l'atac no s'han produït víctimes. L'acció és una demostració de la presència que la guerrilla manté a Turquia i de que no s'ha completat el replegament ordenat el 2.013 i aturat mesos després. Recentment les HPG han anunciat topades amb l'exèrcit turc però la posició de la guerrilla era defensiva. L'atac d'ahir, 7 de juny de 2.014, és el primer de caràcter ofensiu.

Les HPG van decretar un alto el foc el passat 21 de març de 2.01 arran de la demanda que havia fet, des de la presó d'Imrali, Abdullah Öcalan amb l'objectiu de facilitar una sortida democràtica al conflicte kurd a Turquia. El primer pas després de decretar l'alto el foc fou emetre una ordre de replegament a les unitats de les HPG (Forces de Defensa Popular) que hi havia escampades per l'est de Turquia.

El passat 9 de setembre de 2.013 la guerrilla kurda a Turquia anunciava que aturava les operacions de replegament cap a les seves bases a l'Iraq. La direcció política del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) aclaria que la suspensió era provocada per l'actitud immobilista del govern turc. Tot i això explicitava que mantenia intacte l'alto el foc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada