diumenge, 8 de juny del 2014

L'exèrcit turc mata dos joves a una manifestació a Lice
Continuen els enfrontaments entre la policia turca i el poble kurd contra la instal.lació d'una base militar a Lice (Kurdistan de Turquia). Ahir la policia turca va donar un pas més i va usar foc real. Segons testimonis presencials els soldats deien "Quan de temps sense escoltar aquest magnífic so!" (en referència al dels trets reals". Els morts són Ramazan Baran, de 26 anys i Baki Akdemir.

Ramazan Baran, de 26 anys, mort el 7 de junt de 2.014, per trets de l'exèrcit turc a una manifestació

Tot va començar dimecres 4.6.2014 quan l'exèrcit turc es va desplegar al voltant d'un campament de protesta contra el projecte de construir una base militar a Lice. Uns 400 civils restaven al campament instal·lat dissabte 24 de maig. Els xocs, a camp, obert, han continuat des de llavors doncs els protestants enlloc de marxar han reaccionat enfrontant-se amb pedres i còctels molotov contra les forces repressores. Les accions estan encapçalades per moviment de joves kurds
Yurtserver Dewrinci Genclik Hareketi (YDG-H) o Moviment Patriòtic Revolucionari de Joves.

A finals de maig la policia turca ja havia dissolt bloqueigs a carreteres amb gasos lacrimògens i una violència extrema que havia estat resposta pels militants kurds.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada