dissabte, 14 de juny del 2014

Un cotxe bomba mata 13 persones a TirbeSpiye

Un cotxe bomba més que possiblement col·locat pels fonamentalistes d'Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS) ha esclatat aquest dissabte 14 de juny al vespre a TirbeSpiye (nom en kurd) o Til Maruf (nom en àrab). Ho ha fet davant d'un mercat dirigit directament contra la pobació civil. Segons el balanç fet per les forces de seguretat kurdes (Avashin) han mort tretze persones, cinc d'elles àrabs, i hi ha vint ferits.

El febrer d'enguany fonamentalistes d'Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS) conjuntament amb el Front Al Nusra van aprofitar dijous per llençar un atac sobre la població de Til Maruf (TirbeKpiye) de majoria kurda. Les YPG van recomanar a la població civil que marxés de la localitat i va fer front als atacants. Tel Maruf va quedar sota control kurd i, malgrat la duresa dels combats, YPG va refusar els islamistes. Les YPG van anunciar que havien expulsat els assaltants i tornaven a tenir el control de Til Maruf.
ISIS havia penetrat a la població cremant la tomba del xeic Ahmad Khaznawi, un respectat cap religiós moderat de la corrent Naqshabandi. També han destruit la mesquita Khaznawi afirmant que era un "lloc d'idolatria".


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada