dimarts, 7 de juny del 2016

Atac a dos autobusos policials a Istanbul amb 11 morts i 42 ferits


Una bomba ha esclatat aquest dimarts al pas d'un autobús policial al centre d' Istanbul, en plena zona turística de la ciutat. L'atac s'ha produït en hora punta al districte de Vezneciler. Segons el governador de la ciutat ha deixat set policies i 4 civils morts així com 42 ferits.

Segons informa el canal CNN Turk i la televisió estatal l'objectiu eren dos autobusos de policies, que passaven molt a prop d'una comissaria. A la zona hi ha diversos edificis universitaris i és també un centre turístic de la capital econòmica turca. Ben a prop hi ha el basar de l'antiga Constantinoble.

Un cotxe bomba hauria estat detonat per control remot. El president turc , Recep Tayyip Erdogan, ha acusat el moviment kurd que La Reppublica descriu amb sorna com "el seu enemic favorit". Però, al mateix temps ha imposat un bloqueig informatiu i els mitjans no poden informar sobre els fers. Les darreres accions armades d'aquest tipus contra policia turca les ha assumit el Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK)  com a resposta a les matances de població kurda que fa mesos que tenen lloc a ciutats sota estat de setge. El TAK no té res a veure amb el Partiya  Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) ni ideològicament ni orgànica.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada