dijous, 9 de juny del 2016

Un pres kurd en vaga de fam a l'Iran per ampliació de condemna al enviar un missatge a Kobanê

Mohammad Sediq Kaboudvand du nou anys a la presó d'Evin, a Teheran. El govern iranià el va condemnar per defensar els drets humans, reiteradament violats pel règim teocràtic. Per això va fundar, l'any 2005, Rêxistina Mafê Mirovan li Kurdistanê (Organització Kurda pels Drets Humans). Ja des de 2008 la seva salut, a la presó iraniana, es va anar deteriorant. Amnistia Internacional el reconeix com a pres de consciència. Literalment ha estat empresonat per "difondre notícies" sobre les bestialitats del govern iranià contra els kurds i contra la població en general.

A tot el seu patiment, l'any 2012 es va afegir el diagnòstic del seu fill afectat per una greu malaltia. Des de llavors Kaboudvand només demana una cosa: poder-lo visitar. Se li ha permès una visita de dues hores en tots aquests anys tot i que, el mateix 2012 va realitzar una vaga de fam de dos mesos per a veure el seu fill. 

El 8 de maig d'enguany va començar una nova vaga de fam davant de la sorprenent ampliació dels càrrecs contra ell just quan la seva condemna s'apropa al final. La seva esposa, Parinaz Baghban ha explicat que "està en vaga de fam per a protestar contra acusacions falses i les múltiples sentències combinades incomplint l'article 134". Segons aquesta norma del Codi Penal només es pot aplicar la sentència més llarga. 

Ara el govern de l'Iran l'acusa d'haver enviat, des de la presó d'Evin, un missatge de suport al poble de Kobanê (Kurdistan sirià) i haver demanat la pau.

Petició de suport en línia

Per a saber-ne més:

- Premi dels drets Humans 2014 a Kaboudvand (KurdisCat, 16.12.2014). 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada