dimecres, 1 de juny del 2016

Pas magistral de les YPG a Qara Qawzaq creuant l'Eufrates amb un llençaponts de vehicles blindats.El pont de Qara Qwazaq fou destruït el març de 2015 per l'Estat Islàmic per cobrir la seva retirada cap a Manbij. Amb l'Eufrates com a barrera el territori dels islamistes va quedar protegit de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Fins avui. Milicians de les yPG i milicianes de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) amb ajuda nord-americana, han fet un pont provisional amb peces desplegables. Format per vehicles blindats, en argot militar aquest tipus de ponts es coneixen com a Armoured Vehicle-Launched Bridge (AVLB) o llençaponts de vehicles blindats.

Ja han creuat i han obert un tercer front sobre Manbij. El primer front marxa a la part sud de Tshishrin, el segon a la part nord sobre Halulat i el tercer ha creuat el pont, procedent de Kobanê i Sarrin, i avança sobre Hammam as-Saghir i Karsan, al nord-est de Manbij. L'Estat Islàmic tenia poc defensada aquesta zona creient que creuar l'Eufrates era impossible. D'aquesta manera les YPG/YPJ han caigut per la reraguarda de les defenses dels islamistes en una hàbil maniobra. Hores d'ara dues columnes d'YPG/YPJ avancen sobre Karsan.

Comparativa entre ahir i avui, l'atac sorpresa pel nord ha estat un pas tàctic genial i pot accelerar la caiguda de Manbij. Font: @edmaps.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada