divendres, 3 de juny del 2016

Ferit el comandant de l'ofensiva sobre Manbij, SDF conquereix Nuamiyah i Muqbilat Hassan

Abu Leyla ha resultat ferit per un míssil llençat sobre la seva posició per l'Estat Islàmic. Abu Leyla és un destacat dirigent militar precisament molt respectat per lluitar a primera línia de front. El cap del Batalló Shams Al-Shamal, nadiu de Manbij, co dirigia les operacions militars conjuntament amb Shervan Kobane, un altre milicià que va destacar en la defensa de Kobanê essent el portaveu al cantó de Kobanê de les SDF. Shervan Kobane queda ara com a únic portaveu del Consell Militar de Manbij. Abu Leyla està essent traslladat i la seva situació és estable tot i la gravetat de les ferides.
Abu Leyla, àrab, a l'esquerra de Telal Silo, turcman

En el tercer dia d'operacions les Forces Democràtiques de Síria no han fet grans avanços. L'Estat Islàmic ha organitzat una línia defensiva amb notable rapidesa tot i la llargària del front. A més ha passat l'efecte sorpresa de l'operació amfíbia de dimecres.

Per tot plegat els combats continuen a Halulat, gairebé a la riba de l'Eufrates. A l'oest les SDF han conquerit Nuamiyah, petita població veïna d'Abu Qalqal d'on els fonamentalistes s'han retirat. Està situada a 9 km a l'oest del riu.

Al sud-oest les SDF han entrat a Muqbilat Hassan després de matar 13 dels defensors de la població. Aquesta vila està just al sud de Manbij tot i que no dóna accés a cap carretera principal. Al mapa cal localitzar-la just a l'esquerra de Khirbat ar-rus també sota control dels aliats de les SDF. Es troba a 13 km de la riba de l'Eufrates fet que indica un grau alt de penetració en territori islamista.

Al nord una part dels efectius han realitzat una estranya maniobra marxant en direcció cap a Jarablus. Podria tractar-se d'una operació de distracció per ampliar el front i no permetre un contratac des de Karsan cap a Kharfah i Hamman al-Kabir. De tota manera avui la coalició internacional ha començat a bombardejar posicions de l'IS a la pròpia Jarablus.

L'avantguarda de les YPG-SDF continua, com a molt, a 8-10 quilòmetres de Manbij. En tot cas no es vol llençar l'assalt a la ciutat des del sud-oest (el front més avançat) fins que no hagi caigut, com a mínim, Karsan.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada