dissabte, 18 de juny del 2016

Atemptat contra la seu de la Unió Patriòtica del Kurdistan a Tuz Khurmatu

Dues persones, entre elles un policia, han mort i 11 han resultat ferides després de dues explosions separades a Tuz Khurmatu avui dissabte (18 de juny).


Segons NRT un camió carregat de bombes va explotar prop d'una seu de la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK), seguit per l'explosió d'una motocicleta bomba al mercat de la ciutat.

Estat Islàmic (IS) havia llençat amenaces contra les forces peshmerga dies abans. Ahir un cotxe bomba va explotar prop d'una posició peshmerga divendres i altres dos dirigits contra els grups paramilitars xiïtes d' Hashd al-Shaabi.

Ciutat insegura


La taxa de segrestos i la violència en general en Tuz Khurmatu ha augmentat des de 2015, quan més de quatre-centes persones van ser segrestades, fent que les famílies kurdes i turcmanes deixin el districte.

"De 2003 a 2014, 2.160 persones van ser ferides o bé per civils i o bé per les forces de seguretat", va dir la policia de Tuz Khurmatu. "Alhora, 640 persones van morir, 288 dels trets efectuats per grups armats i 352 dels bombardejos ". Els incidents de bombardejos van disminuir el 2015, però els segrestos i els homicidis han augmentat. El 2015, 400 persones van ser segrestades, segons el comunicat de la policia. D'aquest nombre, 205 van ser posats en llibertat, ja sigui per les forces de rescat o de seguretat. Trenta-cinc persones van morir i altres 150 van resultar ferides durant els enfrontaments entre Hashd al-Shaabi i els peshmerga.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada