divendres, 10 de juny del 2016

Tancat el setge sobre Manbij, Síria


La localitat està ara defensada per uns 1.800 membres de l'Estat Islàmic. Una part han escapat cap a Jarablus i fins i tot han creuat la frontera refugiant-se a Turquia. El suposat emir de la ciutat, un tunisià, ha estat abatut quan escapava cap a Al Bab amb alguns familiars. L'Estat Islàmic funciona en base a una estructura jeràrquica sense cap base democràtica i els emirs són els cabdills.

La ciutat ha quedat tancada al se tallada la carretera entre aquesta i Alep, primer, i la caiguda de les dues darreres localitats que resistien a l'est: Madanah Kabir i Madanah Saghir. On els avenços han estat més espectaculars avui és a l'oest. En aquest front, a part de tancar el setge, les milícies kurdes i les Forces Democràtiques de Síria han arribat a  Saydiyah, a 22 quilòmetres de Manbij. L'avantguarda que avança per l'oest està a la recerca dels contingents que tenien assetjada Marea (localitat emblemàtica pel Free Syrian Army) i es van retirar dijous pera reforçar els fronts de Manbij i Taqba (localitat situada al sud de Manbij i a la que es dirigeix l'exèrcit àrab sirià). És important localitzar aquest contingent per a evitar que puguin irrompre a la reraguarda de les forces que envolten Manbij.


En groc les localitats de majoria kurda abans del conflicte. Podrien marcar el traçat per provar de connectar el cantó d'Efrîn i el de Kobanê.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada