dimarts, 14 de juny del 2016

SDF entra a Hatabat, a 1 km de Manbij

Ahir l'Estat Islàmic (IS, Islamic State) va contraatacar per l'oest de Manbij. Així va evitar que les Forces Democràtiques de Síria (SDF) arribéssin finalment a Arima, darrera ciutat de relleu abans d'al Bab. En la contra ofensiva, l'IS va recupera Jabal Kabir i dues poblacions menors. En el perímetre de la ciutat, totalment encerclat, els islamistes van llençar fins a set cotxes bomba contra les línies aliades. En un altre contratac, al nord-est de la ciutat, van expulsar les SDF d'Hundhub.

No tot han estat males notícies per les SDF.  Avui han avançat pel sud de la ciutat. Han expulsat els darrers defensors d'Hatabat, poble situat a un quilòmetre de Manbij i que, per tant, es pot considerar el seu suburbi. Hores d'ara s'ha llençat un atac sobre la veïna població de Qanat al-Gharrah, situada a l'oest de Hatabat i defensada per un contingent notable de l'IS.

Ahir Ara News va recollir informacions de dins de la ciutat assetjada. L'Estat Islàmic està matant els homes i violant les dones dins de Manbij. El mitjà informa de desenes de casos. Fins ara el moviment fonamentalista havia provat de mantenir bona relació amb la població però la situació de setge ha desfermat els excessos.Imatges de l'entrada d'YPG/SDF aquest matí a Hatabat. Font: Agència ANHA
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada