dijous, 9 de juny del 2016

Bayik (KCK): "Turquia fa una una política colonialista, invasiva i genocida"Cemil Bayik, co president del comitè executiu de la KCK, ha publicat un article a Yeni Özgür Politika i a Azadiya Welat on explica el posicionament de la seva organització sobre els fets recents al Kurdistan turc. La Confederació Democràtica del Kurdistan o Grup de Comunitats del Kurdistan (KCK) està integrada per nombroses formacions polítiques, socials i militars entre les que es troba el PKK. El Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), fundat el 1978, per, entre altres, el propi Bayik. Aquests són els extractes més destacats del text:"La premsa partidista i els funcionaris de l'AKP, especialment el president Tayyip Erdoğan, parlen de la pàtria i la nació cada vegada que obren la boca. Com si alguna entitat els anés a robar la seva pàtria als turcs, i ells estiguessin duent a terme una defensa santa per la pàtria! El món mai ha vist tal reversió immoral de la veritat. Es cremen ciutats kurdes, i al mateix temps es parla d ' "algunes persones" que volen desterrar els turcs.

El moviment d'alliberament kurd ha parlat d'una pàtria comuna sense problematitzar les fronteres polítiques de Turquia. Però Tayyip Erdoğan insistentment parla d'una "pàtria", és a dir, la pàtria turca. Ell veu el Kurdistan on els kurds viuen com un tros de terra que cal conquerir i turquitzar. Ningú està envaint la pàtria turca; però les terres dels kurds estan sent cremades, de la mateixa manera que en una invasió, i els kurds s'enfronten a una voluntatgenocida. Aquest és el problema a Turquia. No és pas que alguna entitat misteriosa que vulgui quedar-se les terres dels turcs. Però hi ha un problema amb la mentalitat i la política que crea grans conflictes per a Turquia nivell local i internacional.

Les ciutats estan sent cremats al Kurdistan, i banderes turques estan essent penjades per tot arreu. Els soldats i policies empesos a la mort al Kurdistan es presenten com herois que salven la pàtria. Això és un engany total. El govern de l'AKP està enviant soldats i policies a morir per mantenir la seva hegemonia: en una política colonialista invasiva i genocida.

Apo va declarar que els turcs van actuar juntament amb els kurds el 1071, 1514-16-17 i durant la dècada de 1920, i el seu avanç a Europa i Orient Mitjà va ser possible amb les bones relacions amb els kurds. Ell havia dit que els turcs es van convertir en una potència en aquesta geografia quan van establir bones relacions amb els kurds, i aquesta dialèctica del poder es va invertir quan van lluitar contra els kurds.

Si algú està actuant com els enemics de Turquia, és Tayyip Erdoğan, les forces de l'Estat i els seus aliats feixistes. Només els enemics de Turquia vol emprendre una guerra contra el poble kurd d'aquesta manera. Els que neguen l'existència del poble kurd i la seva vida lliure i democràtica són molt satisfet ara. Si algú està exposant al perill de Turquia, és Tayyip Erdoğan i les forces de l'Estat."

"Els kurds no renunciaran a la seva identitat, la cultura, la vida lliure i democràtica. Tayyip Erdogan i les forces de l'Estat mai no podran destruir poble kurd per complet, de manera que les polítiques actuals significaran la fi de Turquia"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada