diumenge, 5 de juny del 2016

Campanya sobre Manbij: avanços al nord, bloqueig al centreYekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han avançat avui des de Qiratah cap a Tukhar. L'objectiu de l'operatiu és provar de tallar les vies de comunicació de Manbij amb el nord i, concretament, la carretera Manbij-Jarablus. La campanya, rebatejada com a Abu Leyla pel comandant de les SDF ferit divendres i mort avui, haaconseguit conquerir Safiyah, al sud-est de Tukhar i avançar a uns 8 quilòmetres, pel nord, de Manbij. També han caigut Ihsan i Melle Sead.En canvi la situació al front central està bloquejada. Les defenses de l'Estat Islàmic (IS) han aconseguit contra atacar a Karsan però han perdut definitivament Hayyah Saghirat i Hayyah Kabirat on resistien des de divendres membres del grup islamista atrinxerats. La columna que avança des de Tishrin ha arribat ja a 6 quilòmetres de la ciutat al conquerir Qera.

Membres de les SDF a un dels llogarets conquerits
Blindat de les YPJ al front

L'avantguarda de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) va arribar ahir a uns 2-3 quilòmetres de Manbij pel sud. Des del turó que hi dóna accés, ja s'albira la ciutat que té uns 100.000 habitants. S'ha donat l'ordre d'esperar per assaltar-la dependent de la situació als altres fronts. Una ciutat de prop de 100.000 habitants no es pot atacar des d'un sol flanc quan té obertes les vies del nord i de l'oest.

Finalment, avui han començat les obres de reparació del pont de Qara Qawzak, volat el març de 2015 pels fonamentalistes sunnites. Reparar aquesta infraestructura suposaria injectar recursos humans i militars que podrien donar superioritat. Aquesta, avui, no existeix al camp de batalla de Manbij i rebre reforços és complicat (només via Tishrin). Les obres seran llargues.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada