dimarts, 7 de juny del 2016

Nens i nenes refugiats sirians fabriquen els uniformes de l'lS a Turquia


El diari britànic Daily Mail ha destapat la trama que prepara els uniformes de l'Estat Islàmic (IS per les sigles en anglès: Islamic State). Els infants sirians, tots ells refugiats de la guerra, treballen 12 hores diàries en tallers de confecció cobrant 10 dòlars al dia. La seva feina és cosir els uniformes que duen els botxins que els han expulsat del seu país i, en alguns casos, han matat els seus familiars. Entre els models hi ha els uniformes que IS utilitza pels seus sinistres escamots d'execució.

El propietari, Abu Zakour, assegura que "no és el meu problema d'on són els meus clients". Realment és així doncs també ven a d'altres grups fonamentalistes islàmics com la franquícia d'Al Qaida a Síria, Al Nusra Front i el no menys radical Ahrar al-Sham, cap de la serp anomenada Islamic Front que és aliada del Free Syrian Army.

El taller detectat pel diari, i que sembla no ser l'únic és a la ciutat turca d'Antakya. La majoria "d'operaris" són menors però hi ha algun adult. El Daily Mail publica 24 fotografies com a prova de la situació. A part d'aquest fet hi ha diverses proves d'explotació infantil per part de turcs que utilitzen les criatures pels més diversos treballs com barbers o dependents de botigues. Un 80 % de les criatures sirianes refugiades no poden anar a l'escola per culpa dels estats que els acullen, segons UNICEF.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada