dissabte, 18 de juny del 2016

Les SDF entren a la ciutat de Manbij per l'oest

El Consell Militar de Manbij de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) ha trencat la línia de defensa de l'Estat Islàmic a la ciutat de Manbij. Sherfan Darwish, portaveu de l'operació, assegura que "a tot nivell aquesta campanya està essent un èxit". Les SDF han entrat per l'oest quan tot semblava apuntar a una incursió des del sud. Les defenses islamistes, però, s'han atrinxerat al graner en aquesta posició.

Les SDF al front de Manbij. Foto: Rodî Said

Darwish afirma que avancen molt lentament. La prioritat de les milícies aliades és "assegurar-nos que no hi ha civils allà on ataquem" i "no causar cap dany als civils provant de treure de la ciutat els qui estan atrapats". Aquest tipus d'operatiu, molt poc comú a la guerra civil siriana, suposa avançar carrer a carrer provant d'identificar els civils i rescatar-los. Ben al contrari del que fan altres faccions que apliquen la política de terra cremada en les zones que ataquen. Homs, Palmira o Alep han estat clars exemples.Funerals a Rojava per 2 voluntaris de les YPG (kurds de Turquia) i una d'YPJ (kurda de Síria), caiguts aquesta setmana a la presa de Tishrin

El comandant general del Consell Militar de Manbij xifra en un miler els membres de l'Estat Islàmic caiguts en la defensa de Manbij. N'han recuperat la meitat dels cosos. "Allà on no hi han civils avancem ràpidament" diu Adnan Abu Amjad.

Actualment els combats es centren a Hundhud al nord-est i a les rodalies d'Arima a l'oest. En aquest darrer punt, l'avantguarda de les YPJ està a 24 quilòmetres d'Al Bab.


Haji Qabasin (SDF) i Viyan Kobane (YPJ) han mort lluitant contra Estat Islàmic a Manbij, Síria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada