dimecres, 11 de gener del 2017

Els 2 principals partits kurds de l'Iraq acorden un comitè per a convocar un referèndum i proclamar la independència

Els dos principals partits del Kurdistan del sud han fet públic un comunicat, consensuat, on anuncien que han discutit la formació d'un nou comitè que s'encarregarà de negociar amb Bagdad sobre tres punts:
- la independència kurda,
- un referèndum,
- l'article 140 de la Constitució iraquiana, que es refereix a la els anomenats zones en disputa.

En el comunicat difós avui, les dues parts asseguren que han discutit "la formació d'un comitè conjunt que inclourà representants de tots els partits polítics al Kurdistan i els components ètnics, la missió és discutir amb el govern iraquià i qualsevol part interessada en els temes d'article 140 en un període definit, un posterior referèndum, i la independència del Kurdistan ".

El governant Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) i la Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK) han  celebrat una reunió d'alt nivell encapçalada pel líder adjunt del PDK Nechirvan Barzani i el primer vicepresident d'UPK Kosrat Rasul a Arbela. Ambdós són, alhora, el president ministre i viceprimer de la regió del Kurdistan, respectivament.

La qüestió del parlament kurd, que ha estat tancat des de l'octubre de 2015, també va ser un dels temes tractats. Masud Barzani va anunciar a finals de l'any passat que havia discutit la qüestió de la independència kurda formalment amb Bagdad.

Les dues parts van discutir "establir els mecanismes apropiats per a resoldre els problemes existencials de la regió del Kurdistan, el més important de tot reactivació del Parlament del Kurdistan", diu la declaració.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada