diumenge, 29 de gener del 2017

L'Iran condemna, a 3 anys de presó, l'activista kurd pels drets humans Ismail Sanyar

Un tribunal revolucionari islàmic de l'Iran ha condemnat, a 3 anys de presó, l'activista kurd pels drets humans Ismail Sanyar. El tribunal d'Urmia considera que Sanyar "ha actuat contra la seguretat nacional". Feble deu ser la "seguretat nacional" del règim quan l'acusació es fonamenta en suposats contactes de Sanyar amb grups de drets humans de l'exterior.

Iran viola els drets humans i qualsevol que ho mostri no va en contra de cap seguretat nacional sinó a favor d'ensenyar al món què fa el règim dels aiatol·làs. De fet, és de molt suposar que l'Iran, format per població àrab, azerí o kurda sotmeses per l'imperialisme persa, sigui una nació.

Ismail Sanyar 13 December 2015 pels agents secrets del règim i jutjat el març de 2016 essent considerat innocent. El fiscal, però, ha recorregit i aconseguit que els jutges Aliyar Khalilzadeh i Mohamad Hossein Rezaee, condemnin sense fonament.

Com és habitual, la majoria de la comunitat internacional, organitzacions de drets humans i gran part de l'esquerra occidental callaran. Curiosos silencis, gens innocents, normals entre els qui condemnen fets no per si mateixos sinó dependent de qui és el responsable.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada