divendres, 27 de gener del 2017

La policia turca bloqueja la delegació d'escriptors que visitava una presóEl PEN Club Internacional és PEN és una associació internacional d'escriptors amb més de cent anys d'història. La secció catalana data de 1922. El seu nom és un acrònim de Poets, Essayists and Novelists, anomenat sovint International PEN o PEN club.

A Erdogan no li agraden les lletres, ni els escriptors. Ja n'ha empresonat una desena. La literatura és creativa, la creació genera pensament i el pensament idees. Erdogan vol una societat adormida sota el haixix de l'islam i l'imperialisme neootomà. El panem et circenses esdevé Islam et Turcicum Imperium.
La delegació del PEN Internacional, ha quedat bloquejada a la presó de Silivri que volia visitar per saber la situació dels periodistes i escriptors empresonats.

Segon el diari Cumhuriyet, la delegació va ser detinguda per les forces de la gendarmeria turca en arribar davant de la presó. Els esperaven i van forçar-los a esborrar totes les fotografies preses: "Fer fotos és il·legal dins de l'àmbit de l'Estat d'Emergència", van dir els agents d'Erdogan.

Les forces de gendarmeria també van trencar el comunicat preparat per a la roda de premsa prevista de la portaveu de la presidenta del PEN Internacional Jennifer Clement.

"Us escrivim per recordar-los que no estan sols. En aquest període, en el qual es violen els drets humans, noromandrem en silenci. Anem a aixecar la nostra veu en una escala global contra aquells que us volen silenciar". 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada