dilluns, 2 de gener del 2017

Hollande en visita oficial al Kurdistan del Sud

François Hollande ha arribat a Arbela com "el més alt mandatari occidental que visita el Kurdistan". Representants de les diferents confessions i minories del Kurdistan iraquià l'han rebut ja a l'aeroport de la capital. Pels serveis de seguretat kurds era un repte aconseguir que la visita fos un èxit. Legitima la pretensió d'un Kurdistan independent i segur tenint en compte que a només 50 quilòmetres hi ha els grups de l'Estat Islàmic.

Roda de premsa conjunta a Arbela

Visita al front de Mossul

El president Masud Barzani ha rebut al president de la república francès i s'ha reunit amb ell. Hollande ha estat acollit amb banderes kurdes i franceses. S'ha trobat amb el fill d'Hujam Surchi, el peshmerga kurd que fou decapitat en directe per l'Estat Islàmic l'any 2014. Posteriorment, acompanyat del ministre de defensa francès, s'ha traslladat a la línia de front a l'est de Mossul on ha trobat a les Forces Peshmerga kurdes.

Reunió inter ministerial 

Hollande s'ha trobat amb el fill d'Hujam Surchi

En Consell de la Regió del Kurdistan ha acollit una reunió entre els governs kurd i francès i una roda de premsa posterior d'Hollande i Barzani. El polític socialista ha deixat ben clar que el seu estat continuarà donant suport als peshmerga de qui ha considerat uns combatents admirables. "Sense els sacrificis i el valor dels peshmerga, la victòria contra l'Estat Islàmic hauria estat molt difícil". Hollande ha dit que és un "gran exemple" veure com els peshmerga reconstrueixen els llocs d'oració de diferents confessions que han estat destruïts pels integristes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada