dimarts, 17 de gener del 2017

Iran denega l'hospitalització del director de cinema kurd empresonat


A Keywan Karimi, cineasta kurd que està complint pena de presó a l'Iran, li va ser denegada l'hospitalització segons Kurdistan24.

El periodista kurd Kaveh Ghoreishi ha assegurat a Kurdistan24 que Karimi va ser impedit de ser hospitalitzat tot i patir de "bronquitis aguda i una infecció pulmonar". Els metges van recomanar que Karimi se li donés atenció immediata en una instal·lació raonable, però les autoritats li van negar atenció mèdica, ha informat l'Agència de Notícies d'Activistes pels Drets Humans (HRANA).

Karimi, un cineasta independent kurd d'Baneh, província del Kurdistan, va ser acusat d '"insultar els valor religiosos" pel seu documental "Escriure sobre la ciutat". El documental va presentar el graffiti polític a Teheran que s'oposava a la repressió al país des de la Revolució Islàmica de 1979.
Originalment condemnat a sis anys de presó i 223 fuetades, la sentència de Karimi va ser reduïda més tard a un any. El cineasta està ara pendent d'apel·lació.

En 2013, ja Karimi va passar 15 dies en confinament solitari per "insultar els valors religiosos". Posteriorment va ser jutjat i condemnat, però va continuar la seva activitat cinematogràfica. "No tinc cap intenció de sortir del país i compliré la sentència", va dir.

Per saber més:- L'Iran condemna al director kurd Keywan Karimi a un any de presó i 223 fuetades

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada