dijous, 12 de gener del 2017

2.144 km2 conquerits per les SDF a la 2a Fase de la Campanya Ira de l'Eufrates


Una àrea de 2.144 km2, incloent-hi més de 100 pobles, llogarets i dels cims estratègics han estat conquerits en el marc de la Segona Fase de l'Operació Ira de Eufrates. Joves i membres de les tribus d'ar-Raqqà s'han unit a la campanya militar que duen a terme les Syrian Democratic Forces (SDF, Forces Democràtiques de Síria).

Després de 33 dies d'operacions militars 526 membres de l'Estat Islàmic han mort. Dotze més han estat capturats amb vida.

Ira de Eufrates va iniciar-se el 5 de novembre i va conquerir 700 km2 i 40 poblacions fins el 10 de desembre quan es va donar per acabada la primera fase
a causa de les condicions climàtiques.

Les milícies Shuheda al Raqqa, Ahrar al Raqqa, Thuwar Til Ebyad, Jaysh al Senadid, Liwa al Tahrir, Ketibet Esh-Shuheda al Firat, Ketibe Martyr al Cimo així com les YPG i YPJ van iniciar l'operatiu. Posteriorment s'hi han afegit Nexbe, Teyyar al Xed, Dera Zor Military Council i Thuwar al Raqqa. Mil sis-cents joves de la zona estan donant suport a la campanya com a irregulars.

La participació dels membres de la tribu Maxmurî, una tribu important que es va veure obligat a traslladar-se a la regió Cizîr com a part de les polítiques de "cinturó àrab» del règim baasista el 1973, reflecteix la ira dels residents de la regió cap a lIS. La majoria dels membres de la tribu Maxmûrî estan prenent un paper actiu en l'operació per alliberar Raqqa sota el paraigua de la SDF. Jaish al Senadid, de la tribu shammar tot just han anunciat una implicació major en la campanya que es va iniciar al poble de Qadiriye el 10 de desembre de 2016.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada