dimarts, 10 de gener del 2017

Les Forces Peshmerga creen una divisió de guerra química

El Ministeri de peshmerga ha establert la seva primera divisió de defensa química de les forces kurdes.

El major Islam Chali, oficial de peshmerga que dirigeix ​​la divisió de recent creació, va anunciar diumenge a Kurdistan24 la creació d'un departament per a la defensa química. Ha començat la formació a Alemanya i a la regió del Kurdistan.

El Ministeri de Defensa alemany, en coordinació amb el Ministeri de peshmerga han previst capacitar diversos soldats kurds a l'acadèmia militar alemanya de Sonthofen. Quinze milicians kurds han iniciat el curs a Europa.

"Vam rebre una àmplia formació, pràctica i teòrica pels assessors alemanys sobre una base diària", ha revelat Chali. La divisió de defensa química inclou sis oficials i 70 combatents peshmerga. El grup rebrà formació essencial en les mesures preventives de possibles atacs químics contra les forces kurdes.

En els últims dos anys, Estat islàmic (IS) extremistes havien utilitzat els atacs químics contra les forces peshmerga en múltiples ocasions a Kirkuk, Shengal, Maxmour i les línies del front Gwer.

El 16 de març de 1988, el règim del Baas iraquià va dirigir contra la població kurda de la ciutat de Halabja, una sèrie d'atacs amb gas verinós. Més de 5.000 civils van morir a l'acte, i entre 7.000 i 10.000 van resultar ferits. Els supervivents i parents en segueixen patint les conseqüències dels atacs químics fins al dia d'avui. El curs inclou formació teòrica i pràctica a Alemanya i Sulaymaniyya, Bashur

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada