dimecres, 15 de gener del 2020

Kasım Engin, PKK: "Turquia utilitza els mitjans virtuals com a arma contra la joventut kurda"

'No puc fer front a les vostres mentides, que han estat l'origen dels meus problemes. 
No m'agenollaré davant vostre i potser això serà el motiu dels vostres problemes'. 
Seyit Riza, cabdill kurd zaza alevi executat el 15 de novembre de 1937 pels ocupants turcs


 


Kasım Engin, membre del Comitè Central del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) assegura a Rojeva Welat que "El món virtual és virtual com diu el seu nom, és a dir, és fals. Per això, el món virtual es desmarca de les realitats de la vida. La premsa ja no és el quart poder ni el poder més eficaç.
Mitjançant mitjans de comunicació virtuals, s’estimula la sexualitat de la joventut, s’incentiva a consumir i s’imposa una vida en la qual l’individu només pensa en ell mateix.
A més, aquest món virtual és la forma més còmoda de separar una persona de tota una societat com a tècnica. Novament, prometent una nova vida al món virtual, l’individu s’està separant de si mateix i la seva societat està desenvolupant una terrible individualització. L’essència del capitalisme és essencialment crear un individu separat de la societat. En aquest context, els mitjans virtuals o món virtual és igual al món virtual capitalista."

Malgrat això el militant kurd hi veu una perspectiva positiva: "No obstant això, quan es va produir l'augment del preu de la gasolina a l'Iran, la gent va fluir cap a les places. El furt va ser denunciat a les places públiques. Les places van protestar a causa de l’atur al Líban. En aquella famosa primavera àrab, el jove estudiant universitari Muhammad va iniciar la protesta calant foc al seu cos contra l’augment de preus a Tunísia."

Pel que fa al conflicte turc al Kurdistan del Nord, Engin hi veu una acció concreta de l'imperialisme neo otomà: "Com a subpartida de la guerra privada, l'estat turc ha creat un gran treball per orientar i dirigir la percepció. Amb les desenes d’unitats que ha creat, milers de comptes (Twitter, Facebook, Instagram, etc.) en diferents vestits (feixista, KDP, patriota, etc.); els mitjans virtuals haurien de ser conscients d’això i com s’ha de fer i què s’ha de fer per a aturar-ho?".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada