dimecres, 22 de gener del 2020

Partit del Futur de Síria: el règim d'Assad té una absoluta mentalitat autoritària centralista


El Partit del Futur de Síria ha celebrat una trobada a ar Raqqà per analitzar la situació política de la regió del nord-est en particular i de Síria en general. Ibrahim Kaftan, actual dirigent de la formació després de l'assassinat d'Hevrîn Helef, secretària general del Partit pel Futur de Síria, el passat octubre va parlar de la invasió turca del nord-est de Síria. Va deixar clar que "tothom va acceptar la invasió de Turquia a aquestes zones, ja sigui mitjançant un suport públic o secret, o fins i tot guardant silenci sobre aquesta invasió, cosa que demostra la conspiració internacional contra la gent siriana; Turquia cerca consolidar els seus interessos a la regió mitjançant mercenaris que, per desgràcia, al capdavall, són sirians ".

L’ocupació directa turca dels territoris sirians va començar el 24 d’agost del 2016, segons acords amb Rússia i l’Iran a les reunions d’Astana, i va anar acompanyada d’un silenci nord-americà i europeu.

Kaftan va lamentar la intransigència del règim a l’absoluta mentalitat autoritària centralista i “la seva manca de cap desig de diàleg o canvi malgrat tots els últims anys, cosa que va provocar les creixents ambicions del feixisme turc i la seva penetració a més zones". El règim no va mostrar cap resistència davant l'exèrcit d'ocupació turc, que va ocupar les zones de Jarablus, Al-Bab, Azaz, Idlib, Sere kaniyê i Tell Abyad.

El partit serà present a la conferència del Caire sobre Síria: "Hi estem convidats i representem un full de ruta per solucionar la crisi de Síria després del reconeixement militar internacional que les Forces Democràtiques de Síria van obtenir durant la guerra contra l'Estat Islàmic. La conferència del Caire no estarà exempta de dictats internacionals, com és el cas de totes les conferències anteriors. Tots els estats cerquen els seus propis interessos celebrant conferències a les seves terres. La tendència egípcia avui a intervenir en la resolució de la crisi a Síria respon a l’expansió turca a la zona d'influència egípcia de Líbia ".

Per a saber més del Partit del Futur de Síria:
- Turquia assassina Hevrîn Helef, secretària general del Partit pel Futur de Síria
- Assassinat el comandant del grup que va assassinar i violar Hevrîn Helef
- Fòrum a Alep 'Cap a una Síria Democràtica Descentralitzada'
- Neix el Partit pel Futur de Síria

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada