divendres, 3 de gener del 2020

Les HPG publiquen el balanç de 2019 de la guerra amb 1.220 turcs i 456 kurds


"El 2019 ha estat un any de resistència total a l'opressió i als atacs que va dur a terme la feixista República de Turquia per part la guerrilla de la llibertat del Kurdistan i el nostre poble.

El 2019, el règim feixista-genocida AKP-MHP va intentar aprofundir en el concepte de guerra bruta. Contra aquesta mentalitat feixista, que prescindeix de la dignitat humana i no escatima massacres contra el poble kurd, el Moviment per la Llibertat al Kurdistan ha mostrat una resistència implacable.

El govern feixista AKP-MHP va patir greus pèrdues el 2019. La República feixista de Turquia intenta ocultar la realitat de la guerra i intenta ocultar el seu fracàs, però no va poder ocultar els resultats reals de la guerra amb la guerra psicològica que va dur a terme els mitjans de comunicació i el fracàs del soldat turc contra la guerrilla estan documentats a tot el món. Els exemples més concrets d’això han estat les desenes d’imatges de guerra gravades per la guerrilla".

L'any 2020 tindrà lloc com a any de victòria en la nostra lluita per la llibertat del Kurdistan. Serà un any en què s'obtindran importants guanys i progressos per a les forces revolucionàries. També és una realitat que La 3ª Guerra Mundial, centrada a l’Orient Mitjà, continuarà de diferents maneres durant el proper any.

El partit guanyador en aquesta guerra no seran ni el racisme, imperialisme o la dictadura. El guanyador serà una mentalitat democràtica basada en els pobles i la societat. Convertirem el 2020 en un any en què l’aliança feixista AKP-MHP serà derrotada totalment sobre la base de la lluita que hem dut a terme durant 41 anys sota el nostre partit, el PKK i la lluita per la llibertat.

Com a HPG, som conscients del deure revolucionari de compartir els resultats de la guerra amb el públic per contribuir a la veritat ".

Les dades de 2019 són les següents:

Operacions aèries i terrestres realitzades per l'exèrcit ocupant turc:

Operacions terrestres: 117
Atacs aeris: 620
Atacs en helicòpters Cobra: 49
Morter, Howitzer, Dipòsit, atacs de canó: 321

Accions de guerrilla i conseqüències contra els atacs de l'exèrcit turc invasor:

Accions de guerrilla realitzades: 339
Enemics morts (policia, soldat, etc.): 1.220
Enemics de rang morts (policia, soldats, etc.): 20
Enemics ferits (policia, soldat, etc.): 266
Vehicles militars destruïts: 34
Vehicles militars incapacitats: 27
Vehicles militars (blindats) impactats: 34
Helicòpter Cobra i Skorsky impactats: 7
Xocs de combat: 64
Accions amb resultats poc clars: 121
Camarades capturats a l'enemic: 6
Camarades caiguts màrtirs: 456".

Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada