dissabte, 7 de novembre del 2020

22.321 membres del partit pro kurd detinguts des de 2015 amb el silenci còmplice de l'esquerra turca

Segons les dades elaborades per la Comissió Jurídica de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles), 22.321 membres del HDP van ser detinguts del 24 de juny del 2015 al 25 de setembre del 2020. El nombre d’empresonats només els primers dos anys va arribar als 3.647. Segons l’informe de la Comissió d’Administracions Locals l'HDP va guanyar 65 municipis però actualment només en queden 6 sota la seva administració. Es van nomenar patrons a 48 municipis, tres dels quals són municipis metropolitans. Es van destituir 84 membres del consell municipal i 9 membres de l’assemblea general provincial. Dels 37 co batlles detinguts, 18 segueixen detinguts. El diputat Van del Partit Democràtic dels Pobles (HDP), Sezai Temelli, va dir: "Ara revelem clarament el nom del règim que s'ha consolidat des del 2015: el feixisme" i va afirmar que els partits de l'oposició i l'oposició social que no fos HDP no haurien de callar.

Temelli va remarcar que el bloc AKP-MHP fa cinc anys que intenta suprimir o fins i tot destruir l'oposició social i va atacar la classe treballadora, el moviment de dones i els seus èxits, i en particular el HDP, que és el punt comú de tots. Va dir que el bloc AKP-MHP és conscient que HDP és l'avantguarda de les forces de la democràcia. "Ara exposem clarament el nom del règim que s'ha consolidat des del 2015: el feixisme", va dir Temelli i va continuar: "Les detencions i detencions que van començar amb el "Pla de col·lapse" i es van fer amb el pretext de la investigació de Kobanê que la idea HDP és una esperança per a la gent ".

Temelli va recordar que 11 diputats de l'HDP estaven entre reixes, així com 10 mil dels aproximadament 22 mil membres, administradors i membres elegits del HDP que van ser detinguts des del 2015. El diputat de l'HDP va continuar: "Més de 100 municipis guanyats pel nostre partit han estat confiscats. Per descomptat, HDP resistirà, però si volem desfer-nos d'aquest poder feixista, l'oposició social, especialment els altres partits de l'oposició, no haurien de callar. Si hi ha un règim que legitima la tortura i una oposició social que no alça la veu en contra, el feixisme arriba tan lluny que els vilatans kurds són llançats des d’un helicòpter.

Per tant, aquest govern, que continua amb la seva tradició estatal assimilacionista, monista, centenària i està preocupat per la seva pròpia supervivència, va escollir l’hostilitat kurda com a remei. Fa cinc anys que segueix aquesta política. El govern hauria de saber, però, que l’HDP s’adhereix decididament a la seva perspectiva. El que se'ns ha fet fins ara i les operacions polítiques que seguiran no ens faran agenollar-nos, no desviaran l'HDP del seu camí ".0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada