dijous, 12 d’agost del 2021

L’associació de dones del Kurdistan oriental (KJAR) inicia una campanya contra el matrimoni infantil a l'Iran on és legal a partir dels 7 anys

La Comunitat de Dones Lliures del Kurdistan Oriental (Komalgeha Jinên Azad ên Rojhilatê Kurdistan, KJAR) ha llançat una campanya contra el matrimoni infantil a l’Iran. Tal i com va anunciar l'associació de dones, la iniciativa va sorgir com a part de les campanyes contra el feminicidi i les execucions de dones que es van dur a terme des de principis d'any. KJAR està vinculada al Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan) que té com a ales armades les Yekîneyên Rojhilata Kurdistan (YRK) i les Forces de Defensa de les Dones (Hêzên Parastina Jinên, HPJ)

Els matrimonis infantils són legals a la República Islàmica de l’Iran. Segons la secció 1014 del Codi civil iranià, que es basa en la legislació islàmica, les noies poden casar-se a partir dels 13 anys i els nois a partir dels 15 anys. que la seva filla està "preparada per al matrimoni". Fins i tot les nenes de set o vuit anys poden ser casades legalment pels seus pares.

Cada any hi ha 30.000 “núvies infantils” menors de 14 anys

Segons el vicepresident iranià de Dones i Famílies, Masoumeh Ebtekar, almenys 30.000 noies menors de 14 anys es casen a l'Iran cada any. Les organitzacions de defensa de les dones i els infants han estat intentant prohibir els matrimonis infantils des de fa anys. Fins ara, això ha fracassat a causa de la resistència del clergat i dels partits conservadors al parlament. Fins i tot, el règim promou el matrimoni infantil amb préstecs econòmics per facilitar el matrimoni de la família. Com a resultat, els matrimonis de menors augmenten bruscament, especialment a les zones rurals i molt més pobres.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada