dijous, 5 d’agost de 2021

Moren 2 guerrillers kurds del PJAK en un xoc amb les forces d'ocupació iranianes

El Partit de la Vida Lliure del Kurdistan (PJAK) va publicar dimecres les identitats de dos dels seus membres que van morir quan van esclatar enfrontaments amb el Cos de Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC) a l'oest de l'Iran la setmana passada.

Idris Fiqhi, conegut pel seu nom de guerra Aryo Zal, i Muhsin Qadri, conegut com a Shahin Agri, van morir després que els enfrontaments van esclatar amb l'IRGC el 27 de juliol a Bukan, província de l'Azerbaidjan Occidental, va dir el grup en un comunicat. Qadri, de Bukan, es va unir a PJAK el 2012 mentre que Fiqhi, originari de Sina, es va unir al grup el 2017.

L'IRGC, grup considerat terrorista per diversos estats, va anunciar l'assassinat dels dos membres i la detenció d'un altre dimarts, va assenyalar que el grup "tenia intenció de dur a terme actes antiseguretat a l'interior de l'Iran".

Establert el 2003, el PJAK es considera l’ala iraniana del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), però el PJAK afirma que només està vinculat per una ideologia compartida. Ambdós formen part de la KCK.


Tant el PKK com el PJAK utilitzen la regió del Kurdistan com a refugi segur des d’on llançar atacs contra les forces de seguretat turques i iranianes.


El PJAK ha perdut 300 combatents en enfrontaments amb les forces de seguretat iranianes i en bombardeigs tant per part de l'Iran com de Turquia des de la fundació del grup, segons un comunicat escrit enviat a Rudaw English per Ahvand Chiako, membre sènior del PJAK, al juliol.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada