dijous, 5 d’agost del 2021

Un pare i 3 dels seus fills assassinats pels turcs a Ayn Issa, Síria

Un pare i els seus tres fills van morir en un bombardeig turc a prop d'Ain Issa, al nord-est de Síria (Rojava), dimarts a la nit,. Els quatre van morir en un atac turc contra la seva casa al poble d'al-Safawiyeh, va dir Siamand Ali, portaveu de les Unitats de Protecció del Poble (YPG).

Els quatre van ser identificats per les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) com Zidan Khalaf al-Issa, de 54 anys, i els seus tres fills: Ziyad, de 12 anys, i Muna i Huda les edats dels quals no es van facilitar. Les fotos gràfiques mostraven els cossos de dues joves amb ferides greus al cap. La mare i una altra filla van resultar ferides i enviades a l’hospital de Raqqà.

Ayn Issa es troba a la carretera M4, la principal ruta que creua el nord de Síria. En aquesta zona, l'octubre del 2019, les forces turques i els seus representants sirians van llançar una ofensiva militar contra les forces kurdes. L'operació es va acabar el mateix mes després que Washington i Moscou van negociar l'alto el foc. Les treves van veure com Turquia prenia el control d’un tram de territori al llarg de la frontera i les SDF es redistribuïen al sud de l’M4 amb les tropes del règim rus i de Síria que actuaven com a amortidor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada