dimecres, 18 d’agost del 2021

Turquia viola totes les lleis internacionals i la seva aviació destrueix un hospital yezidi a Sinjar

El 16 d'agost avions de combat turcs van entrar a l'Iraq i van realitzar atacs aeris al casc antic de la ciutat yezidi de Sinjar. Es tractava del segon atac en pocs dies a la mateixa zona. Diverses persones van resultar ferides i van ser traslladades a l'hospital de la localitat kurda. La violació de l'espai aeri iraquià, ja de per si escandalosa va veure's encara superada amb una nova violació a les poques hores. Els avions turcs van retornar ahir i van bombardejar l'hospital de Sinjar, la ciutat kurda yezidi de l'Iraq que va ser arrasada per l'Estat Islàmic el 2014, anant un pas enllà en la impunitat de la que gaudeix l'estat islamista turc d'Erdogan. Fins a quatre rondes de bombes en menys de vint minuts van destruir totalment l'hospital assassinant-hi part de les persones que hi havia dins entre elles les ferides de l'antic anterior. Entre els morts hi ha Said Hassan, comandant de les Yekîneyên Berxwedana Şengalê (YBŞ, Unitats de Resistència de Sinjar). Els tres comandants de la milícia, a la fotografia, han estat assassinats per Turquia: Zardasht Shingali, el gener de 2020, Said Hassan, i n'Agit Civiyan, el setembre de 2020. En aquest darrer atac han estat morts quatre civils yezidi i quatre milicians de les YBŞ.

Les Yekîneyên Berxwedana Şengalê (YBŞ, Unitats de Resistència de Sinjar) van fundar-se l'estiu de 2014 arran de l'atac de l'Estat Islàmic contra la minoria religiosa yezidi del sud del Kurdistan de l'Iraq. Amb les Yekinêyen Jinên Şengalê (Unitats de Dones de Shengal, YJŞ, creades un any més tard, formen part de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK).
 
D'altra banda, ahir, almenys una dona va morir i entre deu i vint persones van resultar ferides durant el bombardeig turc a la ciutat siriana de Zirgan (Abu Risan) i els pobles dels voltants. Almenys 50 obusos van caure sobre la ciutat. 
 
Per a saber-ne més:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada