dimecres, 12 d’octubre del 2022

Una desena d'activistes kurdes més detingudes a diverses ciutats del Kurdistan iranià per oposar-se al vel islàmic

Les forces repressives islàmiques iranianes han detingut almenys deu activistes pro drets de la dona, anomenades Soheila Mota'i, Sarina Hosseini, Delania Khani, Zahra Babamohammadi, Ziba Qelijkhani, Zila Hejbari, Sara Samavati, Pariya Ebadi, Masoumeh Rashidi i Mahshi. Segons l'informe rebut per l'organització de drets humans Hengaw, dissabte 1 d'octubre del 2022, almenys 3 activistes dels drets de les dones de Dehgolan, anomenades Delnia Khani, Soheila Moatai i Sarina Hosseini, van ser detingudes per les forces de seguretat iranians i traslladades a un lloc desconegut.

D'altra banda, Zahra Babamohammadi, de Qorveh, i Ziba Qelijkhani, de Bijar, van ser detingudes el dimarts 20 de setembre de 2022, durant les protestes en aquestes dues ciutats. Actualment estan detingudes al Centre Correccional de Sanandaj. Així mateix, tres dones més anomenades Sara Samavati, Pariya Ebadi i Masoumeh Rashidi, de Sanandaj, que són professores, van ser detingudes durant les protestes i es troben actualment sota custòdia al Centre Correccional de Sanandaj.

Hengaw ha estat informat que Mahshid Khani, una de les activistes pels drets de les dones d'Ilam, que va ser detinguda, segueix sota custòdia i està tancada al pavelló de dones de la Presó Central d'Ilam.

Segons les dades registrades pel Centre d'Estadístiques i Documents de l'Organització de Drets Humans Hengaw, durant les protestes recents a diverses ciutats del Kurdistan iranià, gairebé 100 activistes dels drets de les dones kurdes han estat detingudes per les institucions de seguretat iranianes, i fins ara se n'ha confirmat la identitat de 75.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada