divendres, 14 d’octubre del 2022

Comunicat de l'Aliança de partits kurds de l'Iran: "no callin sobre la brutalitat del règim islàmic i prenguin mesures serioses"

Després de l'aparició del moviment de dones, vida, llibertat al Kurdistan, com a capdavantera de l'actual moviment a escala nacional, i la justa reivindicació del moviment per acabar amb la dictadura del règim islàmic, el règim, des de totes les seves agències, ha iniciat un procés psicològic. i campanya militar contra els partits polítics del Kurdistan iranià.

A més de la cruel repressió i l'assassinat diàries de persones descontents als carrers, el règim islàmic va llançar un atac amb míssils i drons a les seus i camps residencials dels partits polítics. Ara, el règim islàmic iranià amenaça amb violar la sobirania del govern regional del Kurdistan (KRG) i atacar els partits polítics enviant grans forces militars a través de les fronteres de la regió del Kurdistan. El Centre de Cooperació dels partits polítics del Kurdistan iranià condemna fermament aquesta amenaça del règim islàmic iranià i declara que aquest acte va en contra de totes les normes i principis internacionals, així com una clara violació de la sobirania de l'Iraq i la regió del Kurdistan. Destaquem el fet que sempre hem respectat la sobirania de la regió del Kurdistan i per això hem aturat tots els moviments militars i peshmergas. Per tant, declarem:

En cas d'atac a les nostres bases i quarters generals al territori de la regió del Kurdistan de l'Iraq, tenim el legítim dret a defensar-nos dels atacs enemics i ens defensarem amb totes les nostres forces.

Demanem a la comunitat internacional, al govern iraquià, al govern regional del Kurdistan, a tots els representants i consolats dels països occidentals i dels Estats Units d'Amèrica, a la regió del Kurdistan, que no callin sobre la brutalitat del règim islàmic i que prenguin mesures serioses. En concret suspendre el seient de la representació iraniana a l'ONU i expulsar el representant actual, que és membre de terrorista del Cos de Guàrdies Islàmics Revolucionaris. Fem una crida a tots els intel·lectuals, personalitats, a tots els ciutadans de la regió del Kurdistan i a tots els kurds a l'exili perquè es mantinguin vigilants i aixequin la veu contra l'opressió del règim islàmic iranià i expressin la seva insatisfacció i ens donen suport de qualsevol manera adequada. El règim islàmic està a punt de saludar el final dels seus 43 anys de govern, de manera que ni aquestes amenaces ni l'inici de cap altra guerra a la regió poden aturar les fortes onades de protestes del poble del Kurdistan i l'Iran. Visca la unitat i la solidaritat del poble del Kurdistan amb tot l'Iran A baix el règim islàmic de l'Iran Dones, vida, llibertat.
 
Cooperation Centre of Iranian Kurdistan’s Political Parties
El Centre de cooperació dels partits polítics del Kurdistan iranià va posar-se en marxa l'any 2018 i és format per cinc partits kurds iranians que s'oposen al règim teocràtic islamista de Teheran per tal de coordinar millor les seves activitats. El Partit Democràtic del Kurdistan-Iran (KDP-I), el Partit Democràtic del Kurdistan iranià (PDKI)+ i dues faccions de Komala** el conformen. A ells cal sumar-los el partit Sazmani Xebat*** aliat al grup opositor iranià MEK.

* PDKI liderat per Mustafà Hijri i KDP-I de Khalid Azizi s'han fusionat el 2022

** Komala-Party of Iranian Kurdistan/ Partit Komala del Kurdistan Iranià, és liderat per Abdullah Mohtadi i Komalah/Komalah-Kurdistan Organization of the Communist Party per Omar Ilkhanizadeh. 

*** Sazamani Xebat és un històric partit liderat per Jalal Husseini 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada