dimarts, 18 d’octubre del 2022

Al Qaeda trenca l'alto el foc amb els grups pro turcs i continua avançant pel nord-oest de Síria

Al Qaeda/Hayat Tahrir al-Sham (HTS) va capturar els pobles de Qatma i Dakmash, a l'oest d'Azaz, després de la retirada de la Tercera legió segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. Ahir al vespre van ocupar la població de Kafr Jannah. HTS va aconseguir controlar el poble de Kafr Jannah, a l'oest d'Azaz, després de les batalles que van tenir lloc entre aquest i el Tercer Cos (Third Corps o Third Legion, pro turcs) dins dels barris residencials del poble. Ahir es va trobar una fossa comuna al costat de la presó del poble de Kafr Jannah, que estava dirigida pel grup "Jabhat al-Shamiyah", amb suport turc.

D'altra banda continuen les baixes entre els mercenaris sirians a sou de Turquia. Així, per exemple, l'anomenat "comandant en cap" de Jaish al-Islam, Essam al-Boydani, va ser ferit i transportat a l'Hospital Nacional Azaz. 


 
 
Finalment hi ha rumors de que la Divisió Hamza i Sultan Murad, aliats ara d'HTS, van començar a entrar al districte de Bulbul i Rajo a la regió ocupada del nord d'Efrîn, avançant cap a la frontera amb Turquia.
Imatge

 

El director del Centre de Mitjans de les Forces Democràtiques de Síria, Farhad Shami, va confirmar que el control d'Al-Qaeda d'Efrîn és l'inici d'una nova fase per obligar a altres grups terroristes a unir-se a les files d'HTS i convertir la regió en una regió imant per al terrorisme arreu del món. Va afegir que estan en contacte amb civils allà que expressen els seus profunds temors a l'expansió de l'IS (Estat Islàmic) a les seves àrees, i també transmeten informació sobre que els pressiona IS perquè es reclutin a les seves files.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada