dissabte, 27 de setembre del 2014

Ofensiva de les YPG sobre Girê Sipî (Tall Abyad)

El 21 de setembre les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) van iniciar una ofensiva des del cantó de Cizîrê. Aquest és el que està situat a la part més oriental dels tres cantons kurds de Síria.

L'objectiu era disminuir la pressió sobre Kobanê on Islamic State (IS) ha concentrat el gruix de les seves forces des del 15 de setembre quan va aconseguir trencar el front.

Després de quatre dies de combats les YPG han aconseguit avançar i conquerir la ciutat de Mabrukah però l'objectiu més ambiciós és arribar a la població de Girê Sîpî que permetria crear un corredor fins a Kobanê. És certament molt difícil aconseguir un objectiu militar tan ambiciós però l'atac va treure pressió a la columna est d'IS que atacava Kobanê que va deixar d'avançar i va fer un petit retrocés. Tanmateix els combats ara mateix continuen sobte Mabroukah on IS ha provat de recuperar la població i Dehme.

Tanmateix els combats continuen a Serêkaniye/Ras al-Ayn on IS fa mesos que prova d'entrar a la ciutat i quedaria a la reraguarda kurda si s'avança sobre Girê Sipî / Tall Abyad. La nit del 26 de setembre IS ha llençat un atac centrat a Rabbia (Iraq) amb el clar objectiu de trencar les defenses de les YPG a la zona i enviar reforços a Mabrukah.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada