diumenge, 28 de setembre del 2014

IS obre un nou front a Rabia i Tell Koçer

Divendres 26 de setembre Islamic State ha iniciat un nou atac procedent d'Iraq contra les forces kurdes de Síria. L'objectiu aquesta vegada no és el cantó de Kobanê, epicentre dels combats sinó l'altre dels tres cantons kurds de Síria; Cizîrê

Segons una nota emesa pel portaveu de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG), Redur Xelil, l'atac ha començat amb dos atacs suïcides amb cotxes bomba contra les posicions d'YPG a la frontera a Tell Koçer (Yarubiyah). Posteriorment IS ha llençat un atac amb tancs i artilleria pesada contra les posicions kurdes a l'eix Rabia-Jazaa-Singal. L'atac ha penetrat al corredor humanitari que les YPG van crear l'agost per salvar els refugiats yezidi de Singal. Després de 24 hores de combats les YPG han aturat l'ofensiva fonamentalista sense dades de baixes. Xelil fa notar que IS està centrant els seus atacs contra els kurds i que la coalició internacional no ha ajudat en cap moment des de l'aire; com si va fer a Iraq en les mateixes circumstàncies. De fet l'atac prove del propi Iraq. 

Per què IS està atacant des de Rabia a Tell Koçer?
1. IS pretén obrir un nou front al sud de Cizîrê per distreure les YPG qui, des d'aquest cantó, van llençar el 23 de setembre una ofensiva conquerint Mabrukah i avançant cap a Girê Sipî (Tall Abyad). Ahir mateix les YPG de la zona han anunciat un comandament conjunt amb l'Exèrcit Sirià Lliure per reforçar aquest atac.
2. Donat que els bombardeigs de la coalició s'han centrat a Deir ez-Zor, IS està tractant d'aconseguir una nova via d'accés a Síria des d'Iraq que seria més al nord de l'actual.
3. Les YPG han consolidat les seves posicions a Al-Hasakah i ahir mateix una tribu àrab s'ha afegit a les milícies kurdes de la zona per combatre a IS. L'atac a Tell Koçer pretén revertir aquesta situació.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada