dissabte, 13 de setembre del 2014

Primera operació de Burkan al-Firat: 15 morts

Burkan al-Firat, el comandament conjunt entre l'FSA i les YPG a Síria s'ha posat en marxa. Presentat el 10 de setembre, el moviment armat ha realitzat la primera operació coordinada contra una posició d'Islamic State al pont de Karakozat, al sud de Kobanê (Síria) el mateix onze de setembre. El comunicat del 'Centre d'Acció Comuna' especifica que van abatre quinze membres d'IS a qui es refereixen com els gàngster d'Al Baghdadi (l'autoproclamat Califa d'IS).

Vídeo de l'operació (YPG) 


Burkan al-Firat (Volcà de l'Eufrates) l'integren les YPG i les faccions de l'FSA de Liwa Thuwar al-Raqqa, Saraya Jarablus, Thuwar Umna'a al-Raqqa, Liwa al-Jihad Raqqa, i Jaysh al-Qassas. A aquests grups s'hi afegiran la milícia islamista de Liwa al-Tawhid o Islamic Front però de moment només la seva facció est. Un darrer component de Burkan al-Firat serà la formació kurda de Jabhat al-Akrad.
Burkan al-Firat es presentava el 10 de setembre com un "centre d'acció comuna" més que punts en comú, els integrants de Burkan al-Firat, tenen un enemic comú: Islamic State. Tot i que més conegut per les seves excintricitats a l'Iraq IS té una potent presència a Síria i posa setge a les posicions kurdes. A més ha ocupat bona part del territori que tenia l'FSA fa dos anys.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada