dimecres, 13 de juliol del 2016

ENKS es retira de l'oposició siriana davant el seu manifest masclisme i xovinisme àrab

L'aliança de partits polítics opositors kurds al model d'autonomia democràtica impulsat a Rojava ha optat per trencar amb l'oposició siriana pro turca. Després de desenes de menyspreus i estira i arronsa, el Consell Nacional Kurd de Síria (ENKS, Encûmena Niştimanî ya Kurdî li Sûriyê) s'ha retirat de la Coalició Nacional Siriana (SNC per les sigles en anglès). L'ENKS va fundar-se el 26 d'octubre de 2011 al Kurdistan iraquià

Avui l'ENKS ha anunciat la decisió davant la constitució, ahir, d'un govern opositor a l'ombra, encapçalat per Jawad Abu Hatab, que veta la presència de cap kurd. El suport de l'ENKS a la coalició siriana ja havia provocat notables diferències fins el punt que alguns partits van trencar amb el Consell i van constituir l'Aliança Nacional Kurda, més procliu a una entesa amb el  model d'autonomia democràtica impulsat a Rojava pel Partit de l'Unió Democràtica (PYD) i el Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem).

Hawaz Egid, representant de l'ENKS a Turquia, ha afirmat que "Qualsevol govern que no inclogui tots els components del poble sirià fracassarà." No només han estat vetats els kurds, el govern no inclou cap dona fet que també disgusta a l'ENKS que viu en una ambient on el PYD ha impulsat una forta feminització de la política.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada