divendres, 29 de juliol del 2016

Declaració de la KCK: "Turquia cerca un enfrontament entre àrabs i kurds a Rojava"

Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats Kurdistan, KCK), mitjançant el seu Consell Executiu de Co-Presidència, ha reaccionat a la matança de Qamixlo assumida per l'Estat Islàmic tot recordant la similar que va tenir lloc a Kobanê el 25 de juny de 2.015.

KCK apunta a Erdogan i el seu partit islamista, l'AKP, com a responsable dels fets: "La guerra a Rojava hores d'ara és una guerra entre l'estat feixista de l'AKP i els kurds. És sabut que agents turcs estan desplegats a Bakur*. D'altra banda, és cert que altres unitats turques són a Rojava i interactuen amb l'Estat Islàmic, i coordinen matances i atacs. ISIS ha esdevingut l'AKP i AKP ha esdevingut l'ISIS avui. Les declaracions, puntuals, contra l'ISIS tenen com a objectiu amagar aquesta relació i cooperació. AKP, els gands afiliats a l'AKP i l'ISIS estan implicats en una nova 'Campanya d'Anfal' contra el poble kurd."


KCK considera que la tàctica d'Erdogan i els seus lacais és ara destruir el fonament de convivència entre ètnies del confederalisme democràtic.  "Vol creat un conflicte àrab-kurd a Rojava davant l'avanç de l'amistat i solidaritat entre kurds i àrabs, davant l'establiment de les Forces Democràtiques de Síria com a concreta expressió d'aquesta solidaritat, i l'inici de l'operació per alliberar Manbij plegats per part de les forces de defensa del poble àrab".

La KCK acaba amb una crida al pilar fonamental de l'autodefensa. "La guerra empitjorarà (...) La nostra pena és immensa però no és temps de seure's i plorar sinó de transformar la nostra pena en poder per a esclafar l'enemic".

* Kurdistan del nord

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada