diumenge, 17 de juliol del 2016

El govern turc es nega a repatriar el cos de la internacionalista comunista Eylem Ataş caiguda en combat a Síria


Eylem Ataş va morir el 27 de juny en la lluita per expulsar l'Estat Islàmic de la ciutat de siriana de Manbij. Formava part de les Birleşik Özgürlük Güçleri (Forces Unides de la Llibertat, BÖG per les sigles en turc)*. Es tracta d'una milícia d'orientació comunista integrada principalment per Voluntaris/es turcs/ques que lluita al costat de les milícies kurdes : Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ), a Rojava i el nord de Síria.


Ataş, Cemre Heval, era militant del Birleşik Devrimci Parti (Partit Revolucionari Unit) avui conegut com a Devrimci Parti. El maig la policia turca va detenir onze militants d'aquesta formació comunista entre ells la mare de Bedreddin Akdeniz, també Voluntari de les BÖG caigut en combat a Rojava.

El BDP és una formació propera al Sosyalist Demokrasi Partisi, SDP, escindit de l'Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), hereu d'una de les formacions revolucionàries turques més històriques, el Dev Yol o Camí Revolucionai (Devrimci Yol) seguidor de les tesis de Mahir Çayan. ÖDP es va coaligar amb partits kurds i defensa un socialisme de tendència llibertària. La corrent que va constituir SDP, considerada guevarista, va formar part de l'Halkların Demokratik Partisi (HDP) que actualment és la principal formació parlamentària turca d'esquerra. 

* La brigada Mahir Arpaçay de les BÖG és una de les forces que actualment participa a l'ofensiva de Manbi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada